✔ Fri frakt over 399,- ✔ Fri retur ✔ 1-4 dagers levering

Carl Magazine

Carl Magazine Hjem
Slik syr du fast knappen som har løsnet
Den dagen det løsner en knapp kan det være bra å vite hvordan du enkelt syr fast knappen igjen. Det er upraktisk å være avhengig av andre for å gjøre dette. Det kan ta en liten stund, men samtidig er det avstressende og gir deg en god grunn til en stunds positiv fokus. Det kan nesten sammenlignes med det å pusse sko. 

Før eller senere vil de fleste av oss oppleve at det løsner en knapp i plaggene våre. Skulle dette derimot oppstå når du kun har hatt plagget i ditt eie en kort stund kan det være et tegn på kvalitetsnivået på plagget og kan i visse tilfeller være grunn for reklamasjon, men at knapper løsner på plagg man har hatt i lengre tid eller brukt ofte og jevnlig over tid er ikke helt uvanlig, og knappen kan da vanligvis enkelt festes igjen.

Når det handler om dressjakker, blazere eller frakker er det ofte den knappen man alltid knepper igjen som først faller av. Den får "jobbe" ganske hardt når du har på deg plagget og bør derfor være godt festet. Dette er også en av grunnene til at man alltid skal kneppe opp knappen i dressjakken/blazeren når man setter seg ned, nettopp for å ikke ødelegge plagget. Dette gjelder spesielt når dressjakken eller frakken har en forholdsvis kroppsnære passform og knappen blir ekstra belastet da man setter seg med knappen stengt.



En viktig detalj når du syr fast en knapp er å beholde korrekt mellomrom mellom knappen og stoffet. Dette er spesielt viktig dersom det handler om plagg i grove, tykkere materialer. Dersom du fester knappen for nære stoffet og mellomrommet blir for lite blir det vanskelig å kneppe knappen. Når det handler om grovere stoff som f.eks en blazer eller en tykkere frakk løser du dette enkelt ved hjelp av to tannpirkere eller lignende (f.eks. fyrstikker) som du taper sammen.

Dette behøver du for å sy fast en knapp:

  • Knappen du skal sy fast.
  • To tannpirkere (eller fyrstikker) som er tapet sammen (gjelder for knapper som skal sys fast på grovere plagg, ikke tynnere skjorter mm der man kun passer på å ikke stramme tråden for hardt).
  • Sytråd som tilsvarer fargen på tråden som er benyttet for å sy fast plaggets øvrige knapper.
  • En nål med et nåløye som er stort nok til dobbel tråd, tilpass nål etter plagget. En for tykk nål kan skape stygge merker i tynne materialer.

Vær nøye og se hvordan øvrige knapper er sydd fast før du begynner å sy fast knappen, se hvordan tråden er ført gjennom hullene på øvrige knapper for at det ikke skal bli avvik på den knappen du selv syr fast. Sjekk om tråden er sydd diagonalt mellom hullene i knappen (som en "X") eller om knappen er sydd fast parallelt gjennom hullene i knappen. Forsøk alltid å skape samme "mønster" i trådene på knappen som øvrige knapper i plagget.



Slik syr du fast knappen

Start med å klippe en sytråd som ikke er for kort slik at du har nok tråd å jobbe med. Ca en meter tråd pleier generelt å være en bra lengde. Fest tråden i knappen ved å tre sytråden gjennom to av hullene i knappen (ut fra mønsteret du har i øvrige knapper, enten som starten på en X eller diagonalt ved siden av hverandre og uten å feste knappen i stoffet men kun føre tråden gjennom to av hullene i knappen) slik at du har to like lange tråder som kommer ut på baksiden av knappen. Tre deretter begge trådene gjennom nåløyet slik at du får dobbel tråd, og fest deretter knappen på det punktet der knappen tidligere satt. Det å sy med dobbel tråd sparer deg tid og gir samtidig en godt festet knapp. Skal knappen festes på en finere skjorte av tynt stoff kan det visse ganger lønne seg å bruke enkel tråd, men i de fleste tilfeller fungerer det fint med dobbel tråd. Når du skal sy fast en knapp i plagg av grovere materialer benytter du deg av de sammentapede tannpirkerne og plasserer disse mellom knappen og stoffet slik at knappen ikke festes for nære stoffet.

Benytt de andre knappene som referanse for å avgjøre hvor mye tråd du bør benytte (hvor mange ganger du skal føre nålen gjennom hullene i knappen). Når du har sydd gjennom det første hullparet begynner du å sy fast knappen gjennom det andre hullparet. Når du har sydd de stingene som behøves linder du gjenstående tråd rundt trådene som er mellom knappen og stoffet for å skape den lille "stilken" som gjør at man holder knappen en liten bit fra stoffet. Tilpass dette ut fra øvrige knapper i plagget. Avslutt jobben ved å feste tråden diskré på baksiden/innsiden av plagget. Det gjør du ved å skape en liten "løkke" av tråden der du fører nålen inn før du strammer "løkken" slit at tråden fester seg.
Vår store veiledning til stell av klær
Med økt kunnskap, hensiktsmessig klespleie og enkle midler kan du forlenge plaggenes levetid betydelig og beholde dem som nye lenger. For at du skal få mest mulig ut av klærne dine, gir vi deg her noen generelle tips og en veiledning til vask og stell av klærne, der vi tar hensyn til forskjellige materialer og deres egenskaper.

INNHOLD

Praktiske tips som forlenger plaggenes levetid
Konkrete råd før, under og etter vask

Slik vasker du plagg av forskjellige materialer:
Ull
Bomull
Lin
Silke
Polyester
Polyamid
Elastan
Viskose


Praktiske råd som forlenger plaggenes levetid


Luft plaggene

Mange ganger vasker vi klærne våre for ofte, noe som medfører at plaggenes levetid forkortes i betydelig grad. Et tips er å henge ut klærne til lufting mellom hver gang de brukes. På den måten kan du redusere antall vasker til et minimum, hvilket gjør at klærne beholder fasongen og kvaliteten lenger. 

Følg vaskeanvisningen

Ofte kreves spesifikke temperaturer for å beholde den opprinnelige kvaliteten, så det er derfor viktig å følge vaskeanvisningen som følger med plagget. Videre er det viktig å kunne vise til at du har vasket plagget som anvist, dersom du skulle få behov for å reklamere på et plagg.

Behandle flekker umiddelbart

Flekker er lette å pådra seg, men vanskeligere å bli kvitt. Jo lenger du venter, desto vanskeligere blir det å fjerne flekken, så det gjelder å handle raskt. Punktbehandle flekken etter stoff, og legg plagget i bløt eller vask det kort tid etter.



LES MER: En flekk på den hvite skjorta betyr ikke at man må kjøpe ny skjorte – slik tar du bort flekkene

Reparer klærne

En fornuftig måte å forlenge garderobens levetid på er å investere i plagg som er verdt å ta vare på og reparere når tiden er inne. En velbrukt vokset jakke kan for eksempel vokses om og dermed oppleves som et helt nytt plagg. På samme måte kan plagg som er blitt for store eller for små, sys inn hos en skredder og i enkelte tilfeller også legges ut for å oppnå ønsket passform. Enkle midler kan føre til at du kan glede deg over plaggene flere sesonger, i stedet for å måtte fjerne disse fra garderoben.

Børst ullplaggene dine

Før du bestemmer deg for å vaske et plagg, og fremfor alt plagg av ull, kan det være lurt å forsøke å børste bort smuss og støv med en klesbørste. Klesbørsten minsker ikke bare uønsket smuss og fjerner nupper, men gir også plaggene glans.

[SLIDER2 START]
[ARTNR='13783210']
[SLIDER2 STOPP]


Konkrete råd før, under og etter vask


Sorter vasken

Du bør sortere vasken for å unngå misfarging som skyldes farger som smitter av i tørr eller våt tilstand. Vask alltid nyinnkjøpte plagg som kan farge av på andre plagg alene eller med samme farger ved første vask, vask alltid plagg i sterke farge med lignende farger og hold alltid hvitt og farget adskilt, det samme gjelder også plagg i svarte nyanser som helst skal vaskes med andre plagg i svart. 

Bruk vaskepose

Plagg med detaljer, for eksempel emblemer, bør vaskes i vaskepose for å beskytte både det aktuelle plagget og de andre plaggene i maskinen under vask og sentrifugering.  Lukk glidelåser og borrelåser for å redusere risikoen for skader. Når du vasker skjorter, bør du kneppe opp alle knapper, brette opp kragen og snu skjorten på vrangen for å få det best mulige resultatet. 

Riktig dosering

Overdoser ikke vaskemiddelet. Vasken blir ikke renere fordi du bruker mer vaskemiddel, snarere tvert imot. For mye vaskemiddel kan faktisk føre til at vasken ikke oppleves ren da det kan oppstå flekker av for mye vaskemiddel. For mye vaskemiddel kan også forårsake allergiske reaksjoner på følsom hud. Når vaskemiddelet spes ut med vannet i vaskemaskintrommelen, er det størrelsen på trommelen som bestemmer hvor mye vaskemiddel du faktisk trenger å bruke. Anvisningen på vaskemiddelemballasjen gir gode retningslinjer. 

Velg et skånsomt vaskemiddel

Det er mange fordeler ved å velge et skånsomt vaskemiddel uten parfyme. Skadelige stoffer har ikke bare negativ påvirkning på miljøet, men også på din egen helse. Et vaskemiddel med parfyme for god lukt kan dessuten forårsake allergiske reaksjoner. Vær også oppmerksom på at et flytende vaskemiddel etterlater seg mindre rester. Les på emballasjen og se etter miljømerkinger for å finne det alternativet som passer deg best.



Avstå fra skyllemiddel

I likhet med vaskemidler inneholder skyllemidler ofte parfyme som kan irritere huden og føre til allergiske reaksjoner. Skyllemiddel benyttes for å mykne, gjøre enkelte syntetiske materialer mindre statiske og å forbedre duften, men man behøver i utgangspunktet ikke skyllemiddel ved vask av klær. Visse materialer, for eksempel Gore-Tex og elastan, tar dessuten skade av skyllemiddel, og overdosering kan gjøre at plagg av enkelte materialer får nupper. Avstå derfor gjerne fra skyllemiddel hvis du kan, eller velg i hvert fall et mer skånsomt og miljømerket alternativ.

Fyll maskinen maksimalt

Planlegg vasken slik at vaskemaskinen ikke kjøres halvfull, med mindre dette er noe som anbefales i plaggenes vaskeanvisning. 30, 40 og 60 grader kan vaskes sammen så lenge man alltid sørger for at det er det mest ømfintlige plagget som styrer temperatur og valg av program. Still maskinen på lav sentrifugering, det sparer både energiforbruket og sliter mindre på plaggene.  

Vask ikke for varmt

Det er viktig å bruke riktig temperatur for at klærne skal bli rene og samtidig vare lenger uten å krympe, miste farge eller endre fasong. Lave temperaturer reduserer energiforbruket betydelig, og mange plagg trenger ikke å vaskes på mer enn 30 grader, så lenge det ikke dreier seg om undertøy eller plagg der smuss og flekker sitter hardt. 

Angående håndvask

Det kan være lurt å vaske for hånd, og mange gjør den feilen å avgjøre vannets temperatur ved å kjenne etter med hånden. Kroppstemperaturen ligger imidlertid normalt på 37 grader, og det som oppleves som lunkent, er derfor altfor varmt. Med håndvask menes vann på 29–30 grader, og plagg med dette vaskerådet bør dermed vaskes kaldt. Hvis du føler deg usikker på håndvask, kan du i stedet velge å vaske plaggene på et ullvask- eller håndvaskprogram i maskinen. Vær imidlertid nøye med å kontrollere at temperaturen ikke overstiger 30 grader. Velg "kaldt" dersom det er temperaturen i vaskeanvisningen.

Bruk tørketrommelenmindre

Mange materialer har en tilbøyelighet til å endre form eller krympe ved høye temperaturer og bør derfor ikke trommeltørkes. Plagg i ull, polyester og akryl bør tørkes liggende da disse kan komme til å endre form. Andre materialer bør drypptørke for ikke å krølle, for eksempel bomull, lin og viskose.

Slik vasker du plagg av forskjellige materialer


ULL

Ull er en naturfiber som inneholder et naturlig fett som heter lanolin, og som til en viss grad gjør ullen selvrensende. Ullfiberen er kruset og dekket med små "fjell" som hekter seg i hverandre i våt tilstand. Det gjør at ubehandlede ullvarer kan komme til å krympe eller tove seg hvis de vaskes ved for høye temperaturer. Ull har god isolasjonsevne, noe som gjør den deilig å bruke på kjøligere dager, fortrinnsvis i plagg som strikkede gensere, skjorter og bukser.



Slik vasker du ullplaggene dine

Ullplagg bør vaskes så sjelden som mulig, og helst luftes etter hver gangs bruk. Hvis du vil vaske ullplagget ditt, bør det helst gjøres i vann på 29–30 grader, alternativt på «kaldt» program i vaskemaskin (vanligvis finnes det ullprogram på de fleste vaskemaskiner), og velg heller for kaldt enn for varmt. Vask plagget med et mildt ullvaskemiddel, uten å klemme, skrubbe og vri, ettersom det kan få plagget til å miste sin opprinnelige form. Skift vann når det oppleves som skittent. Skyll deretter plagget omhyggelig i rent vann. Hvis ullplagget ditt er grovstrikket og tungt, eller hvis du føler deg usikker på håndvask, bør du velge å kjøre plagget på et ullvaskprogram, alternativt levere det på rens.

Ullplagg har en tendens til å miste sin opprinnelige fasong og enten strekke seg eller trekke seg sammen. Derfor bør ullplagg aldri henges til tørk eller kjøres i tørketrommel, men derimot tørkes liggende flatt, gjerne på et håndkle. Enkelte ullplagg er i tillegg følsomme for rulling, da fibrene kan feste seg på klistersiden slik at de korte fibrene trekkes ut, og det oppstår nupper.

BOMULL

Bomull er en plantefiber som kommer fra den beskyttende hylsen som ligger rundt bomullsplantens frø. Det finnes en rekke forskjellige bomullskvaliteter; blant de mest kjente og fineste finner vi egyptisk-, pima- og Sea Island-bomull. Disse bomullssortene kjennetegnes ved lange fibre som gir førsteklasses stoffer med høy slitestyrke og behagelig følelse.



Bomullen er kjent for sin slitestyrke og gode fuktighetsabsorpsjon, noe som gir bomullsstoffer avkjølende egenskaper som er ettertraktet i vår- og sommerplagg som T-skjorter, skjorter og gensere. Den gode fuktighetsabsorpsjonen fører imidlertid til at ubehandlede bomullsplagg har lett for å krølle og dessuten kan komme til å krympe i vask.

Slik vasker du bomullsplaggene dine

Avhengig av fiberkvaliteten er bomull et relativt robust materiale når det gjelder vask og høyere temperaturer. Når du vasker bomullsplaggene dine, er det imidlertid tilstrekkelig med en temperatur på 30–40 grader for å unngå at plaggene krymper. Du bør heller ikke tørke bomullsplagg i tørketrommel hvis du ønsker å bevare fasongen på plaggene. Rist i stedet de fuktige plaggene lett og heng dem opp til tørk. Husk å henge opp de nyvaskede skjortene dine på henger med den øverste knappen lukket for å oppnå best mulig resultat.

LIN

Lin er en naturfiber som utvinnes fra linplanten. I likhet med bomull har også lin god fuktighetsabsorpsjon som gjør at materialet lett krøller, men føles svalt mot huden og derfor benyttes i klassiske sommerplagg som bukser, skjorter og jakker. 



Slik vasker du linplaggene dine

Ved vask på høye temperaturer er det fare for at linplagg krymper og avgir farge. Varmen gjør i tillegg at linstoffet pektin som linfibrene inneholder, naturlig løses opp slik at glansen i plagget forsvinner. Vask derfor ikke linplaggene dine på høyere temperaturer enn 40 grader, i halvfull maskin. Velg et kort finvaskprogram og unngå sentrifugering. Husk også å vaske linplaggene sammen med lignende farger, ettersom det er en viss risiko for at de farger av i våt tilstand. Tørk dem ikke i trommel, men rist dem og heng dem glatt etter vask. Hvis du gjør det, kan du unngå å behøve stryke plagget, som for øvrig ved behov også bør skje med lav temperatur.

SILKE

Silke er et naturlig materiale som kommer fra kokongene som silkesommerfuglens larver spinner seg inn i når de forpuppes.  Materialet brukes ofte i finere plagg som undertøy, pyjamaser og tilbehør, der glans og mykhet er etterspurt. Silke inneholder, i likhet med ull, et naturlig fettstoff og bør behandles minst like forsiktig. .

Slik vasker du silkeplaggene dine

Silkeplagg bør vaskes ytterst sjelden; heng dem heller ut til lufting mellom hver gangs bruk. Hvis du ønsker å vaske silkeplaggene dine, og vaskeanvisningen ikke sier kjemisk rens, anbefaler vi å vaske for hånd ved 30–40 grader. Hvis du velger et finvaskprogram i maskinen, må du huske å vaske ved lav temperatur, bruke vaskepose og vaske plagget separat eller sammen med lignende farger, da det er en viss risiko for at plagget farger av. Bruk et flytende vaskemiddel uten enzymer. Ettersom tynne silkeplagg har lett for å krølle, bør du henge plagget til tørk på en henger. Silke kan som regel strykes på lav varme, men damping er å foretrekke. Les anvisningen for stell av plagget nøye. 

POLYESTER

Polyester er et lettstelt syntetisk materiale som ofte brukes i trenings- og funksjonsklær. Polyesterfibrene er lange, noe som gjør at plagg av polyester er slitesterke, holder godt på fasongen og krøller og krymper minimalt. Polyestervarer blir imidlertid lett statiske og trekker til seg smuss og lukt, og polyesterplagg trenger derfor å vaskes relativt ofte. Til gjengjeld er plaggene lettstelte og tørker raskt, ettersom fibrene ikke absorberer fuktighet. 

Slik vasker du polyesterplaggene dine

Nøkkelen til lengre levetid for polyesterplaggene dine er vask i kaldt vann, det vil si 30 grader. Plaggene trenger å vaskes relativt ofte, men du sparer på materialet om du veksler mellom maskin- og håndvask. Vær oppmerksom på at polyesterfibrene er fremstilt av plast, noe som innebærer at de smelter ved høye temperaturer. Derfor bør plaggene verken tørkes i tørketrommel eller strykes. Vær nøye med å velge et vaskemiddel som er spesialutviklet for å fjerne lukt ved lavere temperaturer, og et spesialtilpasset skyllemiddel. Unngå vanlige skyllemidler, som sliter på og forkorter levetiden til enkelte syntetisk fremstilte fibre.

POLYAMID

Polyamid eller nylon er i likhet med polyester et syntetisk materiale som gjerne brukes i sammensetninger med bomull, takket være sin slitestyrke. Også i likhet med polyester absorberer polyamid minimalt med fuktighet, noe som medfører at materialet tørker raskt og sjelden eller aldri krymper eller krøller seg. Polyamidplagg tiltrekker seg imidlertid smuss og lukt, så plagg i dette materialet trenger å vaskes relativt ofte. 

Slik vasker du polyamidplaggene dine

Vask polyamidplaggene dine på samme måte som polyesterplaggene, i vann på 30–40 grader. Ettersom plaggene trenger å vaskes relativt ofte, tar du vare på kvaliteten hvis du veksler mellom maskin- og håndvask. Unngå sterk varme og skyllemiddel, og tenk igjennom valg av vaskemiddel. 

ELASTAN

Elastan, også kalt lycra eller spandex (plagg med stretch), er en kunstfiber med god smidighet og elastisitet. Fiberen kombineres ofte med andre materialer, blant annet bomull, for å skape klesplagg med stretch, for eksempel jeans.

Slik vasker du plagg som inneholder elastan

Plagg i ren elastan eller blandinger med elastan bør vaskes kaldt, på 30 grader. Bruk ikke skyllemiddel da det kan skade fibrenes elastisitet. Elastan er en varmefølsom fiber som ikke tåler høye temperaturer. Tørk derfor ikke plaggene i tørketrommel, men heng dem til tørk. På samme måte kan du med fordel bruke et fuktig tøystykke i bomull mellom strykejernet og plagget når du stryker det.

VISKOSE

Viskose, tidligere kalt rayon, er en regenerert kunstfiber som fremstilles av cellulose. Den har felles egenskaper med bomullen, det vil si at den enkelt absorberer fuktighet og føles behagelig mot huden. Ubehandlede viskoseplagg krøller lett og kan komme til å krympe i vask. 

Slik vasker du viskoseplaggene dine

Viskose kan komme til å krympe i vask, så du bør vaske viskoseplaggene dine forsiktig. Viskosen mister sin styrke i våt tilstand, så hard vask, kraftig sentrifugering og drypptørking kan derfor ødelegge plaggene. Vask heller viskoseplaggene dine for hånd ved 30–40 grader, eller på et finvaskprogram med kort sentrifugering, og la plagget tørke liggende.
7 denimskjorter til en dresset stil

Denimskjorten er kanskje et plagg man har et helt spesielt forhold til og kanskje også en bestemt oppfatning om hvordan og når den bør brukes. Enten man liker den eller ikke, så er denimskjorten et allsidig plagg som byr på mange ulike stilinntrykk og kombinasjonsmuligheter. Man kan velge en "workwear"-stilretning, eller man kan satse på en enklere designet modell for et dresset uttrykk som kan erstatte den tradisjonelle dresskjorten. Det er denne sistnevnte varianten vi skal se nærmere på.

1. ETON CUT AWAY INDIGO DENIM SHIRT

[SLIDER2 START]
[ARTNR='14331211r']
[SLIDER2 STOPP]
Dresset men allikevel med et noe rått uttrykk innbyr denne modellen fra Eton til kombinasjoner med et slips eller brukes med oppbrettede ermer for et avslappet og ledig uttrykk.

2. STENSTRÖMS WASHED DARK DENIM SHIRT

[SLIDER2 START]
[ARTNR='14753511r']
[SLIDER2 STOPP]
En formell og stilig denimskjorte i en mørk tone som gjør at den passer bra til både dress og blazer, men som også er stilig under en pullover. 

3. RALPH LAUREN PURPLE LABEL CHAMBRAY SHIRT

[SLIDER2 START]
[ARTNR='14182211r']
[SLIDER2 STOPP]
En lysere variant av denimskjorten fra Ralph Lauren Purple Label, varemerkets eksklusive linje. Produsert i Italia.

4. ETON BD DENIM SHIRT

[SLIDER2 START]
[ARTNR='12413611r']
[SLIDER2 STOPP]
En rå og tøff denimskjorte fra Eton. Passer i et preppy stiluttrykk, eller i kombinasjon med plagg i grovere material som et par chinos i tykkere stoff.

5. STENSTRÖMS POPOVER SHIRT

[SLIDER2 START]
[ARTNR='14536411r']
[SLIDER2 STOPP]
Popoverskjorten har vært svært populær det siste året og gjør seg også bra i en denimutførelse. Denne dressede varianten fra Stenströms gir en herlig og  avslappet sommerfølelse, kan gjerne i kombineres med et par lyse bukser.

6. DRAKE’S POCKET DENIM SHIRT

[SLIDER2 START]
[ARTNR='15000611r']
[SLIDER2 STOPP]
Lys button down-skjorte fra Drake’s prydet med markante kontrastsømmer. En dresset og noe smalere modell som er produsert i varemerkets egen fabrikk i Somerset, England.

7. POLO RALPH LAUREN DARK WASH DENIM SHIRT

[SLIDER2 START]
[ARTNR='10976511r']
[SLIDER2 STOPP]
En ikon når det kommer til skjorter. Ralph Laurens denimskjorte er, på samme måte som oxfordskjorten, en riktig grunnsten når man skal bygge opp en garderobe inspirert av preppystilen. 

En siste liten anmerkning

Den oppmerksomme har sikkert notert seg at vi ikke har vært helt konsekvente i dette innlegget da vi har valgt å vise fram både chambray- og denimskjorter i dette innlegget. Chambray og denim er to ulike tekstiler, men skjorter som ofte blir samlet under et og samme begrep.

Se fler denimskjorter »

1 plagg, 3 outfits: Oxfordskjorten
I dette innlegget har vi valgt å fokusere på en blå- og hvitstripete oxfordskjorte i en semi-formell modell fra Drake’s. Skjorten er produsert i varemerkets egen fabrikk i Somerset, England, og har ifølge oss en fin kragemodell som gjør at den passer fint til både ledige og mer dressede kombinasjoner.

1. Ledig med dress


[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Redaktionens-val/2018/20180807-1x3Oxfordskjortan/1x3-oxfordskjortan3.jpg']
[ARTNR='15151611r']
[ARTNR='13076911r']
[ARTNR='12672511r']
[ARTNR='15000010']
[ARTNR='15003810']
[SLIDER2 STOPP]
Oxfordskjorten er en perfekt skjortemodell når man vil tone ned et mer formelt antrekk med dress. Dette antrekket passer perfekt til noe mindre formelle anledninger eller en dag på jobben med arbeidsoppgaver som krever et forholdsvis formelt antrekk.

LES MER:  Guide: Oxfordskjorten - et viktig plagg i garderoben

2. Til denim med edge


[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Redaktionens-val/2018/20180807-1x3Oxfordskjortan/1x3-oxfordskjortan2.jpg']
[ARTNR='14907611r']
[ARTNR='13076911r']
[ARTNR='14999110']

[ARTNR='14349411r']
[ARTNR='13488211r']
[SLIDER2 STOPP]

Her viser denne oxfordskjorten virkelig sin allsidighet. Steget fra dress til en kort denimjakke og rette jeans kan kanskje oppleves som et stort steg når det gjelder stil, men allikevel passer skjorten like naturlig inn her som til slips, dress og med dokumentvesken i hånden.

3. Avslappet for en varmere dag


[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Redaktionens-val/2018/20180807-1x3Oxfordskjortan/1x3-oxfordskjortan-11.jpg']
[ARTNR='13076911r']
[ARTNR='15247211r']
[ARTNR='14978011r']
[SLIDER2 STOPP]
Ledig og lett. Dette antrekket beviser at det ikke er vanskelig å finne fine kombinasjoner med en oxfordskjorte. Puttet innenfor buksen, men oppbrettede ermer og en ekstra knapp oppknappet i halsen gir den et avslappet inntrykk, men oppleves fortsatt sofistikert.

5 skjorter til flere anledninger

1. Hvit oxfordskjorte


[SLIDER2 START]
[ARTNR='13076711r']
[SLIDER2 STOPP]
En skjortemodell som finnes i mange menns klesskap er oxfordskjorten. Kanskje først og fremst fordi den passer like fint under en dressjakke som under en genser eller bare alene som skjorte. Mange tror at denne skjortens opprinnelse kommer fra Oxford, men det sies at stoffet første gang ble produsert av et veveri i Skottland på 1800-tallet. Veveriet tok fram fire forskjellige stoff som de døpte etter fire av verdens fremste universitet; Harvard, Yale, Cambridge og Oxford. I dag er skjorten veldig populær, spesielt er den hvite modellen blitt en favoritt for mange.

2. Blå oxfordskjorte


[SLIDER2 START]
[ARTNR='13076811r']
[SLIDER2 STOPP]
En blå skjorte fungerer fint til arbeidsdagen på de fleste arbeidsplasser og den blå blå oxfordskjorten er definitivt ikke et unntak. Bruk den stoppet innenfor buksen eller hengende utenpå avhengig av hvor formelt kledd du skal være - også når du skal ha den under en genser eller en dressjakke. Det finnes mange som mener at enhver mann bør ha minst en blå og en hvit oxfordskjorte av god kvalitet i klesskapet, og i og med at skjortene er så allsidige og kan benyttes til så mange anledninger og kombinasjoner holder vi med når det gjelder dette.

3. Chambrayskjorten


[SLIDER2 START]
[ARTNR='14798811r']
[SLIDER2 STOPP]
For mange kan det være vanskelig å skille mellom chambray og denim og man kan kanskje tro at dette er samme material, men stoffet er ikke det samme og forskjellen er hvordan stoffet veves. Enkelt kan dette forklares med at man kan si at denim ofte er litt lysere på vrangen enn chambray som er ganske lik på begge sider av stoffet. Dette gjør at en skjorte i chambray oppleves noe mer dresset når den brukes med oppbrettede skjorteermer. Chambrayskjorten blir derfor et stilig valg kombinert til blazer og penbukse, hel dress eller alene kombinert til et par chinos – med andre ord veldig anvendelig.

4. Hvit dresskjorte


[SLIDER2 START]
[ARTNR='13237111r']
[SLIDER2 STOPP]
Den hvite dresskjorten har alltid vært et viktig innslag i mannens garderobe og en skjorte som bør finnes i alle menns klesskap, gjerne mer enn en dersom dress er en del av den daglige garderoben. Det som er viktig å tenke på med denne typen skjorte er at den må sitte godt i halsen når den er knappet igjen for at slipset skal sitte godt og fint under kragen.

5. Stripete dresskjorte


[SLIDER2 START]
[ARTNR='13658711r']
[SLIDER2 STOPP]
Den stripete dresskjorten er ikke et alternativ til den hvite når kleskoden f.eks. er mørk dress. Den stripete skjorten har et annet bruksområde og kan eventuelt ses som et komplement til en hvit skjorte for deg som bruker dress til daglig der kleskoden ikke krever hvit skjorte. Denne modellen passer like fint med og uten slips og oppleves noe mer uformell enn den hvite dresskjorten. 

Guide: Slik matcher du skjorten og genseren
I middelalderen, da noen fargestoffer var vanskeligere å få tak i enn andre, var den fargesprakende stilen et tegn på suksess og rikdom. I dag har vi andre statusmarkører, som eksklusive klokker og håndvesker av ulike typer, mens de spennende fargekombinasjonene og mønstermatchingene er skjøvet litt i bakgrunnen. Kanskje det er slik at vi i dag har for mye å velge mellom og derfor velger å kle oss i de fargene og mønstrene som vi føler oss mest bekvemme i. Det er overhodet ikke noe galt i det, ettersom selve grunnregelen i god stil nettopp er at man skal føle seg vel. Hvem vet, kanskje finnes det en rekke forskjellige kombinasjoner som ville ha føltes minst like komfortable og stilfulle som den vanlige hverdagsuniformen din?

Ton-i-ton

Selv om nettopp denne kombinasjonen muligens hører til de vanligere, ville det ha vært litt merkelig om vi hadde utelatt den. Det er alltid et sikkert kort å kombinere skjorte og genser som går ton-i-ton. Vi har valgt fargen blå, som tilfeldigvis er en av de vanligste klesfargene, men det går det faktisk også helt fint å matche de aller fleste lignende farger med hverandre. En marineblå genser med rund hals fungerer for eksempel utmerket i kombinasjon med en lyseblå button-down-skjorte. Kombinasjonen er diskré og sofistikert på samme tid og ved hjelp av button-down-skjortens klassiske knapping på kragen kommer snippen aldri til å havne utenfor genserkragen, hvilket mange ser som en fordel.

[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Stiltips/2018/20180803-PulloverMedSkjorta/pullover-skjorta-1.jpg']
[ARTNR='14062011r']
[ARTNR='19985911r']
[ARTNR='20428111r']
[SLIDER2 STOPP]

Ruter kombinert med mønster

Mange har sikkert stilt seg spørsmålet om ruter fungerer sammen med mønstre, og faktum er at det fungerer riktig bra hvis det gjøres på den rette måten. En god regel å forholde seg til er å variere størrelsene på mønsteret. Det vil for eksempel si at hvis skjortens ruter er av den mindre sorten, bør mønsteret på slipset være litt større, eller omvendt. Det stabiliserer matchingen og blir i de aller fleste tilfellene meget stilfullt. For deg som sjelden går i mørkeblå dress, fungerer denne kombinasjonen også til en V-ringet genser sammen med et par vaskede blå jeans.

[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Stiltips/2018/20180803-PulloverMedSkjorta/pullover-skjorta-5.jpg']
[ARTNR='14634011r']
[ARTNR='16684110']
[ARTNR='11503311r']
[ARTNR='16601311r']
[SLIDER2 STOPP]

LES MER:  Kunsten å matche mønstre


Den prestisjeløse kombinasjonen

Det skjer ikke i utgangspunktet ikke noe spennende og unikt dersom man bare slenger på seg den første og beste genseren utenpå en tilfeldig valgt skjorte fra garderoben. Kanskje befinner man seg på en seilbåt á la John F. Kennedy langt borte fra sivilisasjonen, eller så skal man bare ut på den sedvanlige lufteturen med hunden. Den prestisjeløse kombinasjonen kan for et utrent øye se ut som nettopp det, som om man i grunnen ikke bryr seg, men faktum er at den muligens er mer gjennomtenkt enn noen annen kombinasjon. Bland gjerne materialer og veveteknikker, for eksempel en løsthengende linskjorte og en kabelstrikket genser sammen med et par beige chinos, så kan det i alle fall føles som om man befinner seg på en seilbåt av tre der vinden blåser i håret.

[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Stiltips/2018/20180803-PulloverMedSkjorta/pullover-skjorta-3.jpg']
[ARTNR='20225511r']
[ARTNR='20378911r']
[ARTNR='20058011r']
[ARTNR='11948510']
[SLIDER2 STOPP]

Beige og hvitt

Beige og hvitt er en kombinasjon som vanskelig kan overgås, og som vi tror de aller fleste kan være enig i at skaper et både friskt og elegant uttrykk. Velg her en hvit skjorte, gjerne i button-down-modell, og en genser i beige. Når de litt kaldere dagene står for døren, kan en genser i kasjmir være det riktige valget, noe som tillater deg å bære kun en jakke utenpå.

[SLIDER2 START]
[BILD='https://careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/CARL_Magazine/Stiltips/2018/20180803-PulloverMedSkjorta/pullover-skjorta-2.jpg']
[ARTNR='16801911r']
[ARTNR='19985811r']
[ARTNR='20060511r']
[SLIDER2 STOPP]
Det kan også være lett å overmatche. Test gjerne med et par mørkere bukser til, forslagsvis et par blå chinos eller jeans, for å bryte med den lyse fargen.

Trinn for trinn: Hvordan brette opp skjorteermene
Stil handler, som vi bruker å si, ikke bare om hvilke plagg du velger, men også om hvordan du kler deg. En måte å skape en ledig eleganse på sommeren er å brette eller rulle opp ermene på skjorten. 

HVOR LANGT SKAL SKJORTEERMENE BRETTES ELLER RULLES OPP?

Det å rulle opp skjorteermene kan man gjøre så lite eller mye man vil, men som oftest rekker det at man bretter opp til straks under albuen. Man kan med denne lengden fremdeles beholde en forholdsvis dresset stil.

Tips:
La være å glatte til oppbretten så ser det mer avslappet og naturlig ut. 

Dersom man - med glimten i øyet - skal sette noen form for retningslinjer om hvor mye skjorteermene skal rulles eller brettes opp, og hva som passer når, så skulle man kunne klassifisere dette etter noen ulike amerikanske uttrykk og subkulturer;

• Brettet/rullet opp til albuen – white-collar (business-stil) 
Brettet/rullet over albuen – blue-collar (arbeidsstil)
Brettet/rullet opp til skulderen – rockabilly

Vi holder oss ofte til å rulle eller brette opp skjorteermene til straks under albuen da dette skaper et ledig, men fremdeles dresset uttrykk. Dersom man skal utføre et fysisk arbeide eller aktivitet så kan det være bra å rulle opp ermene til over albuen og på den måten få en større bevegelsesfrihet.

HVORDAN RULLE/BRETTE OPP SKJORTEERMENE - 3 ULIKE MÅTER

Det finnes uendelig mange varianter av dette. For å gjøre det litt enklere har vi valgt ut tre av våre favoritter.

1. Den klassiske 

Dette er i særklasse den vanligste måten å brette opp skjorteermene. Den passer bra til litt mer ledige skjortemodeller og er rask og enkel å gjøre. Den kan også med enkelhet brettes til over albuen dersom man skulle ønske det.



Slik gjør man: Start med å kneppe opp mansjettene, og begynn deretter å brette. Bruk størrelsen på mansjetten som et mål for hvor stor bretten skal være. I blant kan det rekke med å kneppe opp den første knappen i mansjetten slik at skjorteermet ikke blir for stort og ligger tettere mot armen.

Rulla skjortärm
Rulla upp skjortärmen
Denne type oppbrett fungerer også over ermet på en genser. Dra i så fall genserermet en bit opp på armen og brett deretter opp mansjetten en gang over genserens vrangbord.



2. Den fikserte/italienske 

En noe vanskeligere variant av oppbrettsmåte som skaper en følelse av å være noe mer velkledd. Denne fungerer godt til mer formelle skjorter



Slik gjør man: Knepp opp mansjetten og brett den ut slik at den ligger med innsiden ut og dra deretter mansjetten opp over armen til straks nedenfor albuen. Ta deretter nederdelen av skjorteermet og brett opp denne til den ligger over mansjetten.

Rulla upp skjortärm
Svart väska



3. Den avslappede

En ledig variant som passer best med skjorter med mykere mansjetter uten mellomlegg. Den avslappede opprullingen skaper et mer røft uttrykk og en "hands on" stil dersom man ruller opp skjorteermet over albuen. 



Slik gjør man: Denne måten å rulle opp skjorteermene er ganske lik den klassiske varianten. Forskjellen er at her er mansjetten brettet over seg selv. Start med å kneppe opp mansjetten og brett opp halve mansjetten. Bruk så dette oppbrettet som et mål når du fortsetter å rulle opp skjorteermet. Avslutt etter egen smak og behag under eller over albuen. 

rulla upp skjortärm
rulla upp skjortärm


Lykke til!
TEST NO: 5 skjorter til flere anledninger

1. Hvit oxfordskjorte


[SLIDER2 START]
[ARTNR='13076711r']
[SLIDER2 STOPP]
En skjortemodell som finnes i mange menns klesskap er oxfordskjorten. Kanskje først og fremst fordi den passer like fint under en dressjakke som under en genser eller bare alene som skjorte. Mange tror at denne skjortens opprinnelse kommer fra Oxford, men det sies at stoffet første gang ble produsert av et veveri i Skottland på 1800-tallet. Veveriet tok fram fire forskjellige stoff som de døpte etter fire av verdens fremste universitet; Harvard, Yale, Cambridge og Oxford. I dag er skjorten veldig populær, spesielt er den hvite modellen blitt en favoritt for mange.

2. Blå oxfordskjorte


[SLIDER2 START]
[ARTNR='13076811r']
[SLIDER2 STOPP]
En blå skjorte fungerer fint til arbeidsdagen på de fleste arbeidsplasser og den blå blå oxfordskjorten er definitivt ikke et unntak. Bruk den stoppet innenfor buksen eller hengende utenpå avhengig av hvor formelt kledd du skal være - også når du skal ha den under en genser eller en dressjakke. Det finnes mange som mener at enhver mann bør ha minst en blå og en hvit oxfordskjorte av god kvalitet i klesskapet, og i og med at skjortene er så allsidige og kan benyttes til så mange anledninger og kombinasjoner holder vi med når det gjelder dette.

3. Chambrayskjorten


[SLIDER2 START]
[ARTNR='14798811r']
[SLIDER2 STOPP]
For mange kan det være vanskelig å skille mellom chambray og denim og man kan kanskje tro at dette er samme material, men stoffet er ikke det samme og forskjellen er hvordan stoffet veves. Enkelt kan dette forklares med at man kan si at denim ofte er litt lysere på vrangen enn chambray som er ganske lik på begge sider av stoffet. Dette gjør at en skjorte i chambray oppleves noe mer dresset når den brukes med oppbrettede skjorteermer. Chambrayskjorten blir derfor et stilig valg kombinert til blazer og penbukse, hel dress eller alene kombinert til et par chinos – med andre ord veldig anvendelig.

4. Hvit dresskjorte


[SLIDER2 START]
[ARTNR='13237111r']
[SLIDER2 STOPP]
Den hvite dresskjorten har alltid vært et viktig innslag i mannens garderobe og en skjorte som bør finnes i alle menns klesskap, gjerne mer enn en dersom dress er en del av den daglige garderoben. Det som er viktig å tenke på med denne typen skjorte er at den må sitte godt i halsen når den er knappet igjen for at slipset skal sitte godt og fint under kragen.

5. Stripete dresskjorte


[SLIDER2 START]
[ARTNR='13658711r']
[SLIDER2 STOPP]
Den stripete dresskjorten er ikke et alternativ til den hvite når kleskoden f.eks. er mørk dress. Den stripete skjorten har et annet bruksområde og kan eventuelt ses som et komplement til en hvit skjorte for deg som bruker dress til daglig der kleskoden ikke krever hvit skjorte. Denne modellen passer like fint med og uten slips og oppleves noe mer uformell enn den hvite dresskjorten. 

Vil du fortsette der du var?
Nei, jeg vil starte på nytt
Ja, jeg vil fortsette

Kunderådgivning

Tilbake

Kontakt oss

Telefon

800 31200
Hverdager mellom 08.00-17.00.

Mail

[email protected]
Hverdager besvarer vi ditt mail i løpet av 24 timer.

Vanlige spørsmål

Svar på de mest vanlige spørsmålene finner du her.
4.80/5 5063 Omtaler

Meget bra!!

Petter B

2024-03-28

Kjøper

2024-03-18

Rask levering, godt utvalg

Synne B

2024-03-21

Kjøper

2024-03-11

rask levering, anbefaler

Andrei T

2024-03-21

Kjøper

2024-03-12

Alltid fornøyd! 

Samraj S

2024-03-20

Kjøper

2024-03-10

Den ene skoen hadde en flik inne i skoen som har gitt meg gnagsår, eller alt topp.

Lars V

2024-03-18

Kjøper

2024-03-07

Rask levering. Svært fornøyd

Marcus A

2024-03-13

Kjøper

2024-03-03

Veldig fornøyd med levering og nye skoene. 

Méisam A

2024-03-11

Kjøper

2024-02-29

Fornøyd med kjøpet👍

Anette H

2024-03-11

Kjøper

2024-02-29

Supert utvalg av fine klær og god service

Line H

2024-03-11

Kjøper

2024-02-28

Great product and fast delivery. Thank you, Care of Carl!

Fredrik J

2024-03-06

Kjøper

2024-02-25

Fint skjerf. Rask service og levering , fornøyd :)

Merete D

2024-03-06

Kjøper

2024-02-24

Rask levering 😊

Youssef M

2024-02-29

Kjøper

2024-02-20

Bestilte en Gran sasso Alcantara jakke. Kjøpte også en liten suprise. Men fikk ikke noe ekstra, så det var jo kjipt. Ellers var jakken candy. 

Vetle K

2024-02-28

Kjøper

2024-02-14

Veldig god service, og rask levering.

Marianne E

2024-02-26

Kjøper

2024-02-15

Alltid fornøyd 

Abdelaziz M

2024-02-26

Kjøper

2024-02-16

Meget fornøyd. Vakkert slips. 

finn m

2024-02-26

Kjøper

2024-02-14

Enkelt, kjapt og gode priser. Jeg liker min nye Seiko.

Tore B

2024-02-21

Kjøper

2024-02-10

Anbefaler 👍

dragan j

2024-02-21

Kjøper

2024-02-09

Helt prefekt

Muhamet K

2024-02-19

Kjøper

2024-02-08

Veldig bra og smidig 

Pål C

2024-02-15

Kjøper

2024-02-05

Gode tøfler

Per R

2024-02-14

Kjøper

2024-02-04

Rask levering i miljøvennlig konvolutt og flott produkt :)

Mona G

2024-02-13

Kjøper

2024-01-29

10/10 , en kjempe bra side å bestille klær over nett på👍

Addil A

2024-02-12

Kjøper

2024-02-01

Alltid veldig rask levering og gode produktee

Nille A

2024-02-07

Kjøper

2024-01-28

Rask levering og god service.

Lars N

2024-02-05

Kjøper

2024-01-25

Tipp topp, god informasjon om produktet og kjøps-og leveringsprosessen var rsmidig

Georg K

2024-02-05

Kjøper

2024-01-24

raskt og enkelt

Tom H

2024-02-02

Kjøper

2024-01-22

All perfect, thanks for the excellent service.

Damir Z

2024-02-02

Kjøper

2024-01-22

Rask levering. Bra utvalg.

Andreas W

2024-02-01

Kjøper

2024-01-22

Choose your delivery country
  • SE
  • SE
  • DK
  • NO
  • FI
  • DE
  • AT
  • IE
  • NL
  • FR
  • CH
  • ES
{ "SE": { "content": "Välkommen till vår svenska butik. ", "usp_list": [ "Fri frakt över 399 kr", "Fri retur", "1-3 dagars leverans" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_SV.png", "cta": "Välj ditt leveransland", "button_text": "Byt land" }, "IE": { "content": "Welcome to our English store! Here's some specific information for international customers.", "usp_list": [ "Free Delivery From €30", "Free returns", "No customs duties" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Choose your delivery country", "button_text": "Change country" }, "DK": { "content": "Velkommen til vores danske butik! Her er nogle specifikke oplysninger for Danmark.", "usp_list": [ "Fri fragt over 299;-", "Fri retur", "1-3 dages levering" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_DK.png", "cta": "Vælg dit leveringsland", "button_text": "Skift land" }, "FI": { "content": "Tervetuloa suomalaiseen kauppaamme! Tässä on tiettyjä tietoja Suomelle.", "usp_list": [ "Ilmainen toimitus yli 30€ tilauksille", "Maksuton palautus", "Toimitusaika 2-5 pv" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_FI.png", "cta": "Valitse toimitusmaasi", "button_text": "Vaihda maata" }, "NL": { "content": "Welkom in onze Nederlandse winkel! Hier is wat specifieke informatie voor Nederland.", "usp_list": [ "Gratis bezorging vanaf €30", "Gratis retour", "Geen inklaringskosten" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Kies uw bezorgland", "button_text": "Verander van land" }, "DE": { "content": "Willkommen in unserem deutschen Shop! Hier sind einige spezifische Informationen für Deutschland.", "usp_list": [ "Standardversand frei ab 30 Euro Bestellwert", "Kostenlose Rücksendung", "Keine Zollgebühren" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_DE.png", "cta": "Wählen Sie Ihr Lieferland", "button_text": "Land ändern" }, "AT": { "content": "Willkommen in unserem österreichischen Shop! Hier sind einige spezifische Informationen für Österreich.", "usp_list": [ "Standardversand frei ab 30 Euro Bestellwert", "Kostenlose Rücksendung", "Keine Zollgebühren" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_AT.png", "cta": "Wählen Sie Ihr Lieferland", "button_text": "Land ändern" }, "ES": { "content": "¡Bienvenido a nuestra tienda española! Aquí tienes información específica para España.", "usp_list": [ "Envío gratuito a partir de 30 €", "Devoluciones gratuitas", "Sin derechos de aduana" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Elija su país de entrega", "button_text": "Cambiar país" }, "FR": { "content": "Bienvenue dans notre boutique française! Voici des informations spécifiques pour la France.", "usp_list": [ "Livraison gratuite à partir de 30 €", "Retours gratuits", "Pas de frais de douane" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Choisissez votre pays de livraison", "button_text": "Changer de pays" }, "IT": { "content": "Benvenuti nel nostro negozio italiano! Ecco alcune informazioni specifiche per l'Italia.", "usp_list": [ "Spedizione gratuita oltre 399 kr", "Reso gratuito", "Nessun dazio doganale" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_EU.png", "cta": "Scegli il tuo paese di consegna", "button_text": "Cambia paese" }, "NO": { "content": "Velkommen til vår norske butikk! Her er litt spesifikk informasjon for Norge.", "usp_list": [ "Fri frakt over 399,-", "Fri retur", "1-4 dagers levering" ], "image": "https://www.careofcarl.com/dokument/bibliotek/Image/Bilder/Hemsida/Footer/country_select_NO.png", "cta": "Velg ditt leveringsland", "button_text": "Bytt land" } }