Fri frakt og retur - Levering innen 1-4 arbeidsdager

Carl Magazine

Carl Magazine Hjem
Bremont Watch Company - engelsk kvalitetstid
Vi sitter hos Bremont Watch Company i Henley-on-Thames. Elitesoldaten Jason Fox trer selvsikkert inn i rommet. Se for deg Daniel Craig som James Bond, bare på ordentlig. Kort, litt rotete hår. Et ansikt som hugget i stein og overarmer på størrelse med små spedgriser. Han forteller sakte og behersket om et gisseldrama i Afghanistan, der hans S.A.S.-team reddet ut en amerikansk journalist. En situasjon der riktig tidsangivelse er forskjellen på suksess og fiasko. Armbåndsuret ditt er et verktøy som blir en avgjørende faktor. Vi går nå noen timer tilbake i historien for å gi dere bakgrunnen for klokkens betydning.

BREMONT - VISJONÆRENE

Bremont Watch Company er unge i klokkeindustrien. Grunnleggerne og brødrene Nick og Giles English er både erfarne piloter og lidenskapelig opptatt av alt som har med mekanisk ingeniørkunst å gjøre. Bremont symboliserer ikke bare denne lidenskapen, men også ønsket om å holde i live en håndverkstradisjon som sakte har svunnet hen i en verden som mer og mer dreier seg om billig produksjon og kortsiktig forbruk. Tidlig på 90-tallet bestemte de seg for å vekke til live igjen tradisjonen med verdensledende armbåndsur, produsert i England. Nick hadde nettopp krasjet flyet sitt og med 30 brukne ben vært i nærkontakt med døden. Brødrene kom frem til at livet er for kort til ikke å legge alt fokus på det beste i form av kvalitet og ytelse.Vi ankommer Bremont og blir møtt av The Wing, bygningen som ikke bare huser klokkefabrikken, men også en butikk der kundene kan få en grundig gjennomgang av sortimentet og et sjeldent innblikk i hjertet av produksjonen. Navnet på bygningen sier seg selv. Den har den myke formen av tverrsnittet til en flyvinge. Alt innenfor veggene oser av flyhistorie og teknologi, men også barndommen og bakgrunnen til Nick og Giles. Bord og stoler er laget av jetmotordeler. I inngangspartiet står en F1-bil fra Williams og en Jaguar E-type. Begge nære samarbeidspartnere med selskapet.Alle som jobber i Bremont, er svært engasjert i selskapet og kan med innlevelse snakke i timevis om sin egen spesielle rolle i virksomheten. Rob Gough, salgsdirektør i selskapet, møter oss når vi ankommer. Han er selv lidenskapelig klokkesamler med ikke mindre enn rundt 2000 tikkende verk i samlingen, og han gir oss en uforglemmelig rundtur. Alle vi snakker med, får en spesiell glød i blikket når de begynner å fortelle om det de jobber med i produksjonen eller salgskjeden. Bedrifter omtaler seg gjerne som familier. Det er ikke noe man sier hos Bremont. Det lyser gjennom som mer åpenbart enn noe annet vi ser og hører under besøket.

BREMONTS EGNE URVERK

Bremont er en av få klokkeprodusenter i verden som lager egne urverk. Selv mange av de største og mest kjente merkene i bransjen bruker fortsatt urverk laget av ETA, som eies av Swatch Group. Det å utvikle og produsere egne urverk er ekstremt kostbart og kunnskapskrevende, og står for mesteparten av kostnadene for klokker på dette nivået. Alle urverkene til Bremont er kronometersertifiserte i henhold til COSC eller ISO, og hver klokkemodell produseres i et svært begrenset opplag. Målet er at en urmaker skal sette sammen to til tre klokker per dag, under gode forhold.50 MINUTTER PER BOETT

Selskapet har en maskinpark som er helt unik i Storbritannia og en arbeidsstyrke som håndterer den med samme lidenskap og interesse som grunnleggerne av selskapet. Klokkenes boett skjæres ut av ett stykke rustfritt stål, båndhorn og alt. Det tar ca. 20 minutter å skjære ut én boett. Klokkene i serien Martin Baker, en produsent av katepultseter for jagerfly, har boetter som krever en detaljrikdom som gjør at det tar 50 minutter å skjære ut hvert eksemplar.

GMT - GREENWICH MEAN TIME

Mye av klokkeindustrien ble til i England, i og med behovet for å lage presisjonsinstrumenter med nautisk navigasjon. På 1700-tallet utlyste det britiske kongehuset «The Longitude Act», en pris til den som kunne løse problemet med å fastsette lengdegraden ved navigasjon til sjøs. Med riktig tidsangivelse i kombinasjon med stjernenavigasjon kunne man også triangulere lengdegraden man befant seg på. Løsningen reddet livet til over 2000 sjømenn i året, da den gjorde at man kom trygt i havn. «Det heter Greenwich Mean Time, ikke Geneva Mean Time», sier Rob og ler.Å investere i et armbåndsur fra et varemerke som Bremont handler om så mye mer enn å bare kjøpe en klokke. Det handler om et langsiktig bærekraftig kjøp som vil vare i generasjoner. Det blir ikke bare en del av stilen og garderoben din, men også personligheten. Det sier noe om hvem du er, hva du står for og hvordan du ser på verden når det gjelder kvalitet, estetikk og verdier.

BREMONT OG 14 TOPPER

Bremonts klokker for militære spesialstyrker og eventyrere over hele verden gjenspeiles i varemerkets kommersielle modeller. Som et gyllent eksempel kan vi i Care of Carl, som en av få forhandlere, stolt presentere Project Possible Special Edition GMT 43mm Blue Dial. Det hele startet i 2019 da Nirmal «Nims» Purja besluttet å ta på seg The Bremont Project Possible. På mindre enn sju måneder skulle han bestige verdens 14 høyeste fjell, alle høyere enn 8000 meter. Utfordringen ble dokumentert og kan nå også ses i Netflix-suksessen 14 topper. Purja klarte utfordringen med god margin og slo samtidig seks gamle verdensrekorder. Klokken finnes bare i 300 eksemplarer, hvorav noen få hos oss i Care of Carl. Purjas historiske innsats og Project Possible-klokken som en del av den, legemliggjør bokstavelig talt Care of Carls ånd Classics of Tomorrow. Bærekraftige verdier som bare vil øke med tiden.[SLIDER START]
[ARTNR='22778810']
[SLIDER STOPP]
Vi setter oss ned sammen med Giles English i et av Bremonts konferanserom, der utsikten gjennom vinduet er som hentet fra en klassisk engelsk roman. Duvende grønne enger der en flokk gjess sakte slår seg ned på en cricketbane. Med et ydmykt smil slår Giles seg ned i rommets laveste stol, kommer med en tørrvittig kommentar om det på engelsk vis før smilet og personligheten hans tar hele rommet. En ro og en aura som ikke trenger ord. Han er uformelt antrukket i engelsk lyseblå skjorte og blazer, chinos og engelskproduserte joggesko. Samtalen går inn på alt fra hvordan det tok Giles og Nick 40 forsøk før de fikk til riktig kremgule tone på P51-klokkenes indeks for å etterligne eldet tritium-luminova, til mer bransjerelevante temaer som at Bremont er den første engelske klokkeprodusenten siden Smith stemplet ut for rundt 50 år siden. Dette om man ser bort fra små uavhengige entusiaster på området.Giles bruker selv ulike klokker mer eller mindre hver dag for å få en følelse av sine egne produkter. Samtidig understreker han i en svært fyndig og imponerende oppsummering hvordan Bremonts ambisjon er å bevege seg bort fra dagens bruk-og-kast-samfunn: «En klokke skal vare livet ut og deretter kunne gå i arv til fremtidige generasjoner». Bremont er leverandør av klokker til det britiske Ministry Of Defence og har et tett samarbeid med mange militære enheter.

I kveld får Bremont besøk av foreleser og tidligere S.A.S.-soldat James Fox. Han ser tilbake på et redningsoppdrag han utførte i sin tid i Special Air Service, en av verdens beste spesialstyrker. Rommet er fylt med mennesker med åpenbare koblinger til så vel militære operasjoner som til luftfart og klokkeindustri, samt journalister. Vi tar inn stemningen og alle inntrykkene fra dagen. Bremont har gitt oss et innblikk i klokkeindustrien som har gitt oss helt nye inntrykk av og kunnskaper om verdien av premiumklokker. Vi har et sterkt ønske om en dag å gå med et av disse fantastiske armbåndsurene – vi må bare finne ut hvordan vi skal gjøre det med finansieringen. I drosjen til Reading og på toget mot Paddington blir vi enige om at dette er starten på en svært spennende reise, hånd i hånd med Bremont.

VÅRE FAVORITTER FRA BREMONT


[SLIDER2 START]
[ARTNR='22779410']
[ARTNR='22779010']
[ARTNR='22780210']
[ARTNR='22780610']
[ARTNR='22780810']
[ARTNR='22779210']
[SLIDER2 STOPP]

Se mer fra Bremont
Vil du fortsette der du var?
Nei, jeg vil starte på nytt
Ja, jeg vil fortsette
4.79/5 3565 Omtaler

Really good service. Ordered and delivered in 3 days. I live in Bergen so was fast service. Item fitted very well and liked the little added touch with the guys name who packed it. Great service will 100% use again. Highly recommend them.

William F

2023-03-23

Kjøper

2023-03-13

Super service. Rask og enkel kommunikasjon. 

Anne M

2023-03-23

Kjøper

2023-03-07

Rask levering og problemfritt, som alltid!

Hanne H

2023-03-22

Kjøper

2023-03-11

Rask levering

Bjørg M

2023-03-20

Kjøper

2023-03-07

Rask og god service 👍

Bjørn H

2023-03-16

Kjøper

2023-03-06

Alltid like fornøyd😁

Philip M

2023-03-16

Kjøper

2023-03-06

Meget bra - som alltid. Alltid. Aldri noe feil med bestilling og eksepsjonelt rask levering. 

Øyvind B

2023-03-15

Kjøper

2023-03-05

Brilliant service ☺️

Paul R

2023-03-15

Kjøper

2023-03-03

Great service as always. From ordering to pick up, very fast :-)

Espen M

2023-03-15

Kjøper

2023-03-04

Imponerende kort leveringstid !

Rolf H

2023-03-13

Kjøper

2023-03-02

Var for trang. 

Morten V

2023-03-13

Kjøper

2023-03-01

Super service, kvalitet i alle ledd.

Lars G

2023-03-13

Kjøper

2023-03-02

Flotte varer !

Trine E

2023-03-13

Kjøper

2023-02-28

Meget fornøyd! Riktige varer ble levert pent innpakket og på kort tid. Jeg anbefaler å handle hos Care of Carl!

Martin U

2023-03-13

Kjøper

2023-03-02

Som alltid meget bra, anbefaler Care of Carl.

Leif K

2023-03-13

Kjøper

2023-03-01

Perfekt størrelse for cabin size eller overnight turer. God kvalitet. På reiser på en uke eller mer bruker jeg en større, da blir denne for liten.

Preben E

2023-03-13

Kjøper

2023-02-28

Raskeste levering ever! Skoene kom dagen etter.

Lene A

2023-03-09

Kjøper

2023-02-28

Veldig fornøyd, med rask levering.

Laila M

2023-03-09

Kjøper

2023-02-27

Raskeste leveringen jeg har opplevd

Fredrik L

2023-03-09

Kjøper

2023-02-28

Rask levering og jakken svarte til forventning!

Lasse S

2023-03-08

Kjøper

2023-02-24

Førsteklasses utvalg og rask ekspedering. Landets beste nettbutikk. 

Per C

2023-03-08

Kjøper

2023-02-25

Topp og rask service 

Sven E

2023-03-06

Kjøper

2023-02-22

God og varm vest!

Tor-Erik L

2023-03-06

Kjøper

2023-02-23

Sweet and sharp 👍

Kristian N

2023-03-06

Kjøper

2023-02-21

Kjapt og greit!

Leiv R

2023-03-06

Kjøper

2023-02-23

Flotte produkter og rask levering. Problemfri opplevelse Anbefales på det sterkeste :)

Trond M

2023-03-06

Kjøper

2023-02-23

Perfect fit and excellent quality

Brian G

2023-03-02

Kjøper

2023-02-21

Strålende service og lynkjapp levering!

Erlend B

2023-03-01

Kjøper

2023-02-17

Beste nettbutikk ever!!!!

Holger L

2023-03-01

Kjøper

2023-02-19

+++++👍👍👍👍👍

Ehab M

2023-03-01

Kjøper

2023-02-19

Velkommen!
Vil du bestille varer med levering til Norge?
På CareOfCarl.no leverer vi kun til norske adresser.
Ønsker du levering til adresse i annet land? Velg land:
Spar mitt valg av land
Fortsett til Norge »