Fri frakt og retur - Levering innen 1-4 arbeidsdager

Carl Magazine

Carl Magazine Hjem
Din guide ved kjøp av en vintageklokke
Interessen for klokker av høy kvalitet har økt betraktelig i takt med utviklingen av stilbevissthet hos flere og flere menn. Som vi har nevnt tidligere og ofte påpeker i mange forbindelser er det få detaljer i mannens antrekk som sier like mye om personen som hans klokke gjør.

Det å kjøpe en vintageklokke kan være en lønnsom affære når det gjelder å få tak i gode klokker til fordelaktige priser. Bruktmarkedet online er stort og gir store muligheter til gode kjøp. Det kan handle om forholdsvis store beløp når man velger å kjøpe en brukt kvalitetsklokke og med god kunnskap om hva du bør tenke på, hva du skal se etter og hvordan du bør gjennomføre denne typen kjøp minsker risikoen for å bli lurt betraktelig.

Det første du skal tenke på er å bestemme deg for hvilken klokke du er ute etter. Dette faller seg ofte naturlig da du allerede har kommet så lang at du overveier å kjøpe en vintageklokke.

Farger og material

Urskivens farge setter tonen når det gjelder hvilke klær og farger klokken passer fint til. Fargen på remmen og typen klokkerem påvirker også dette, men remmen kan ofte byttes ut og tilpasses ønsket behov og er derfor ikke like viktig ved valg av klokke. En hvit urskive passer i utgangspunktet til alle klesfarger. Boettens metall kan også være verdt å se over i forhold til hvilke andre ståldetaljer du vanligvis bruker i tilbehør og andre detaljer. Har du en gifte- eller forlovelsesring i gull, behøver du selvsagt ikke velge en gullklokke av den grunn.

Velkjente forhandlere

Nettsider som eBay kan være gullgruver når du er på jakt etter din vintageklokke. Vær oppmerksom på at det også finnes personer med mindre ærlige hensikter på disse sidene og vær oppmerksom. Det kreves god kunnskap, gjerne kombinert med magefølelse, for å gjøre gode og trygge kjøp. Et godt utgangspunkt for alle er allikevel velkjente klokkesider som Chrono24 eller Vintage Rolex Forum.

Kjøp selgeren

Det første trinnet i et kjøp av en vintageklokke kan være å ”kjøpe selgeren”. Dette handler helt enkelt om din egen magefølelse du har i kontakten med den som selger klokken. Har personen solgt mange klokker tidligere? Opplever du at personen har god kunnskap og vet hva hen snakker om? En selger som vil at kjøpet skal gjennomføres raskt kan være et dårlig tegn.

Referanser

Ta dine forholdsregler i proporsjon til størrelsen på handelen. Det å kjøpe en klokke kan handle om alt fra mindre summer til beløp som nesten tilsvarer kjøp av en bil eller et hus. Det er alltid verdifullt dersom selgeren har referanser fra tidligere salg og andre kjøpere. Dette er først og fremst viktig når det handler om salg og kjøp mellom privatpersoner, men vær også litt ekstra oppmerksom ved kjøp via nettbutikker. Sørg for å ha god informasjon om selgeren uansett om det handler om privatpersoner eller nettbutikker.

Serienummer, papirer og etui

En klokke som leveres med ekthetsbevis og oppbevaringsetui vil vanligvis koste mer enn om du bare kjøper selve klokken. I tillegg gir papirer og oppbevaringsetuier deg en fordel da det også blir bedre andrehåndsverdi på klokken du kjøper. Et ekthetsbevis gir også en større trygghet ved kjøpet, selv om det dessverre også kan forekomme falske papirer til falske klokker. En viktig detalj som gir mye informasjon om en klokke er klokkens serienummer.

Service

Forsøk å få informasjon om når klokken sist var inne på service og når urverket sist ble sjekket. Servicen på visse klokker, som for eksempel Audemars Piguet og Patek Philippe, kan koste mer enn det koster å kjøpe andre klokker.

Proveniens

En klokkes historie, klokkens proveniens, er ofte mye verdt. Spesielt dersom det handler om dyrebare klokker. Tidligere eier, hvor klokken først ble kjøpt, osv. God proveniens og sporbarhet rundt klokkens historie og tidligere liv, kan bety mye når det gjelder det å være sikker på at man gjør et trygt kjøp.

Sikker betalingsmetode

Når kjøpet til slutt skal gjennomføres er det viktig å tenke på å gjennomføre betalingen via en sikker betalingsmetode. Mange nettsider har en egen trygg betalingstjeneste der pengene havner i et mellomledd og først sendes til selgeren når selgeren har sendt fra seg klokken du har kjøpt. Skjer kjøpet mer privat og ikke via en kjent nettside bør betalingsmetoder som PayPal eller andre lignende betalingsmetoder velges. Betal alltid ekstra for en forsikret frakt av klokken da de fleste transportører krever dette for å erstatte en eventuell tapt eller skadet sending. Vær også oppmerksom på at visse transportører ikke godtar frakt av produkter av høy verdi, som smykker og klokker. Undersøk derfor alltid dette før transport avtales med selgeren og velg en sikker transport som sikrer både deg som kjøper og den som selger.

Vi avslutter dette med å ønske deg lykke til i jakten på din drømmeklokke. Et godt råd på veien, basert på egen erfaring, er at man ofte takker seg selv for at man kanskje valgte å bruke litt mer penger enn man først hadde tenkt da man fikk muligheten til å gjøre en god investering. Helt til slutt vil vi si; Stol alltid på din egen magefølelse.
Checklist for the office
Kanskje har det tilkommet noen ekstra kilo etter julefeiringen og romjuls- og nyttårsdagene? Eller kanskje har du tvert imot gått ned en størrelse etter å ha vært på farten og reist mellom familie og venner, fra nord til sør? 

Kanskje du har maraton-tittet på serier du har lovet deg selv at du skulle se? Kanskje har du oppdaget at du behøver komplettere både arbeidsantrekkene og det du behøver for å kunne utføre jobben, eller ble noen av disse tomme lukene kanskje fylt opp av julegaver eller egne innkjøp i romjulen?

Uansett hvilke behov du har og hva du behøver av plagg eller tilbehør til jobben etter jul og nyttår har vi valgt å dykke ned i vårt sortiment og valgt ut noen tips som kanskje kan forenkle og forgylle hverdagen på jobben, både for deg selv og for andre.

1. Ydmykhet: Tenk over hvilke personer du omgir deg med på arbeidsplassen din. Legger du merke til alle dine kolleger og forsøker du ta deg tid til å prate med alle en gang imellom? Hilser du alltid på alle når du kommer til jobben?  I en stresset hverdag er det lett å glemme det aller enkleste. Visse arbeidsoppgaver krever at man må konsentrerer seg og kanskje sitter man i sin egen verden dypt inne i et dokument som krever full fokus og morgenens hilsen uteblir - det er fullt forståelig og skjer oss alle. Det viktigste er at vi alltid forsøker å møte våre kolleger og andre medmennesker vi møter på gaten, bussen, toget eller t-banen med respekt. En enkel hilsen og et smil betyr så mye og det finnes ingen stil som kan konkurrere med en ydmyk personlighet. Det å møte andre med respekt tar deg lengre enn et stilfull ytre og dårlig attityde. Med et smil og et enkelt "hei" til dine kolleger og mennesker omkring deg og du får garantert en god start på det nye året.

2. Velsittende, tidløs blazer: Uansett om du behøver en ny blazer fordi den gamle er utslitt eller det handler om at den gamle ikke sitter like fint som tidligere behøver du se over behovet for det nye året. Handler det om at jakken ikke sitter like fint som tidligere kan alternativet være et besøk hos skredderen, men dersom jakken er slitt og har gjort sitt er det på tide å investere i en ny blazer. Kanskje har du en blazer hengende i skapet som ikke har passet tidligere, men som nå kan være like aktuell igjen kun med små justeringer? Se over plaggene i klesskapet og se hva som behøver fornyes i det nye året og finn fram dine tidløse plagg som er like aktuelle år etter år.


[SLIDER2 START]
[ARTNR='16536211r']
[SLIDER2 STOPP]

3. Notatbok og en penn av god kvalitet: Mange vil kanskje tenke som følger; men, jeg skriver jo ned alt i mine Google Docs, Excelark eller min ti år gamle Evernote-logg? Jovisst, det fungerer fint det også, men noen ganger er det en fantastisk følelse å skrive ned viktige ting for hånd eller ting du kommer på når du sitter og lar tankene fly fritt på veien til eller fra jobben. Ikke bare fordi en vakker håndstil er en utdøende kunstform, men også fordi hjernen prosesser kunnskap og informasjon på en helt annen måte når du skriver for hånd enn når du trykker på tangentene på tangentbordet. La disse fine følgesvennene komplettere din egen personlighet, stil og intellekt.


[SLIDER2 START]
[ARTNR='14006710']
[ARTNR='14323310']
[SLIDER2 STOPP]

4. Tilstedeværelse: ”Tell til ti først..”. Dette rådet har du sikkert fått utallige ganger, både som barn og voksen i forbindelse med noe som har gjort deg irritert og frustrert? Det ligger mer i dette uttrykket enn man kanskje tror. Send aldri en epost i affekt, ring aldri opp noen i affekt. Det kan være lettere sagt enn gjort, men når man tar seg tid til refleksjon og har tenkt seg om en stund innser man ofte at man har unngått en unødig konfrontasjon ved å "telle til ti...", og en liten seier er vunnet.

5. Minst to par gode sko: Kanskje har du investert i ett par gode sko, sko du bruker ofte? Da kan det være på tide å investere i et par til. Mange menn bruker samme par sko flere dager i uken og også hver dag, uke etter uke og anser at det er deres "jobb-sko". Dette er ikke bra for skoene, sko behøver å "hvile" og tørke mellom de gangene de brukes. Til dette behøver man et par skotre av god kvalitet som trekker til seg fuktighet samtidig som de også gjør at skoene holder fasongen og retter ut eventuelle skrukker i skinnet. Varier mellom minst to par sko og sørg for å ha skotre i skoene som ikke brukes. 

[SLIDER2 START]
[ARTNR='12051211r']
[ARTNR='16686611r']
[ARTNR='15455712']
[SLIDER2 STOPP]

6. Praktisk, fin veske: Uansett om du går, tar bilen eller kjører kollektivt til jobben behøver du en veske som kompletterer stilen din samtidig som den også skal dekke dine behov for praktisk oppbevaring til og fra jobben. Velg en veske med omsorg, og invester i kvalitet og materialer som holder lenge. Du kommer til å takke deg selv for det hver gang du pakker vesken og ser hvordan den aldres med stil og verdighet.


[SLIDER2 START]
[ARTNR='14286610']
[ARTNR='12665610']
[ARTNR='14339310']
[ARTNR='16409410']
[SLIDER2 STOPP]

7. Slips: Selv om du er blant dem som sjelden bruker slips bør du ha et godt alternativ i klesskapet som kan tas fram ved behov. Et slips kan også bli uaktuelt og slitt når det har hengt alt for lenge og kanskje til og med mange år uten å vært ute av skapet. Det kan også være bra å ha et par varianter å velge mellom. Legg til en variant i ull med matt overflate i en kontrast til slipsene i silke. En rustrød-oransje variant passer fint til nesten alle blazer- og dressfarger:


[SLIDER2 START]
[ARTNR='16099210']
[SLIDER2 STOPP]
Helt til slutt vil vi påpeke hvor viktig det er å ta hånd om seg selv ved å røre på seg, enten det er på treningsstudioet eller du går lange skogsturer, sykler eller jogger eller nyter av stille turer i naturen sammen med familien eller familiens hund. Det viktigste er at du mosjonerer og deltar på aktiviteter du selv liker og som gir deg energi og styrke. Det fører til at du også presterer bedre både på jobben, på skolen og ellers i livet. Søvn er også en viktig del for å kunne prestere på topp - forsøk å få nok søvn - et sunt indre gjenspeiles i ditt ytre.
Vil du fortsette der du var?
Nei, jeg vil starte på nytt
Ja, jeg vil fortsette
4.80/5 3597 Omtaler

Raskt og ryddig. Gode varer

Kristin B

2023-03-30

Kjøper

2023-03-20

Meget rask repsons og levering. Luen var varm. Myk. Chic.

Kristian, S

2023-03-30

Kjøper

2023-03-19

Veldig bra som alltid

Jonas B

2023-03-30

Kjøper

2023-03-19

Veldig fornøyd. Varen kom raskt og servicen var ypperlig. 

Anne-Marie B

2023-03-28

Kjøper

2023-03-15

Veldig rask levering! Meget fornøyd!

Gunnar H

2023-03-27

Kjøper

2023-03-14

Meget bra utvalg og rask levering. Sommerklær er ferdig handlet i mars😊

Jon S

2023-03-27

Kjøper

2023-03-15

Bra opplegg. 

Hans T

2023-03-27

Kjøper

2023-03-16

Som alltid, rask og effektiv behandling og levering. Strålende fornøyd!

Rune J

2023-03-27

Kjøper

2023-03-15

Really good service. Ordered and delivered in 3 days. I live in Bergen so was fast service. Item fitted very well and liked the little added touch with the guys name who packed it. Great service will 100% use again. Highly recommend them.

William F

2023-03-23

Kjøper

2023-03-13

Super service. Rask og enkel kommunikasjon. 

Anne m

2023-03-23

Kjøper

2023-03-07

Rask levering og problemfritt, som alltid!

Hanne H

2023-03-22

Kjøper

2023-03-11

Rask levering

Bjørg M

2023-03-20

Kjøper

2023-03-07

Rask og god service 👍

Bjørn H

2023-03-16

Kjøper

2023-03-06

Alltid like fornøyd😁

Philip M

2023-03-16

Kjøper

2023-03-06

Meget bra - som alltid. Alltid. Aldri noe feil med bestilling og eksepsjonelt rask levering. 

Øyvind B

2023-03-15

Kjøper

2023-03-05

Brilliant service ☺️

Paul R

2023-03-15

Kjøper

2023-03-03

Great service as always. From ordering to pick up, very fast :-)

Espen M

2023-03-15

Kjøper

2023-03-04

Imponerende kort leveringstid !

Rolf H

2023-03-13

Kjøper

2023-03-02

Var for trang. 

Morten V

2023-03-13

Kjøper

2023-03-01

Super service, kvalitet i alle ledd.

Lars G

2023-03-13

Kjøper

2023-03-02

Flotte varer !

Trine E

2023-03-13

Kjøper

2023-02-28

Meget fornøyd! Riktige varer ble levert pent innpakket og på kort tid. Jeg anbefaler å handle hos Care of Carl!

Martin U

2023-03-13

Kjøper

2023-03-02

Som alltid meget bra, anbefaler Care of Carl.

Leif K

2023-03-13

Kjøper

2023-03-01

Perfekt størrelse for cabin size eller overnight turer. God kvalitet. På reiser på en uke eller mer bruker jeg en større, da blir denne for liten.

Preben E

2023-03-13

Kjøper

2023-02-28

Raskeste levering ever! Skoene kom dagen etter.

Lene A

2023-03-09

Kjøper

2023-02-28

Veldig fornøyd, med rask levering.

Laila M

2023-03-09

Kjøper

2023-02-27

Raskeste leveringen jeg har opplevd

Fredrik L

2023-03-09

Kjøper

2023-02-28

Rask levering og jakken svarte til forventning!

Lasse S

2023-03-08

Kjøper

2023-02-24

Førsteklasses utvalg og rask ekspedering. Landets beste nettbutikk. 

Per C

2023-03-08

Kjøper

2023-02-25

Topp og rask service 

Sven E

2023-03-06

Kjøper

2023-02-22

Velkommen!
Vil du bestille varer med levering til Norge?
På CareOfCarl.no leverer vi kun til norske adresser.
Ønsker du levering til adresse i annet land? Velg land:
Spar mitt valg av land
Fortsett til Norge »